voorbeeld online indelingsadvies

Deze interieurvraag kreeg VillaIdea van Sylvia. Wil jij ook online interieuradvies? Dat kan. Voor € 95,-. Lees hier hoe. Deze vraag stelde Astrid ons. Zie meteen welk woonadvies villaidea haar gaf:


Het interieur is geen geheel nu.”:

Graag wil ik gebruik maken van dit online interieuradvies. Ongeveer een jaartje geleden zijn wij verhuisd naar onze eerste koopwoning, een schattig huisje in jaren '30 stijl, met o.a. een schouw, houtkacheltje en openslaande deuren.

Graag willen wij advies over hoe we onze woonkamer sfeervoller kunnen inrichten. We zitten te twijfelen over kleur, welke vloer, welke kleur meubels etc. En hoe we het moeten inrichten? Laatst heb ik een test gedaan op VT wonen en toen kwam mijn smaak op modern rustiek... Natuurlijke materialen vind ik mooi en daarbij natuurlijke kleuren,  Maar dan ook wel met moderne, strakke elementen erin.. Zoals op de foto te zien is ons zitgedeelte gesitueerd op de tuin met veel glas. De achter en zijkant (met schuifpui) is helemaal van glas.. Waardoor we veel lichtinval hebben. Maar-ja hoe maak je dat sfeervol met gordijnen... Het eetgedeelte heeft een lang zijraam en smal horizontaal raam tegen het plafond. Dit zijn ook moeilijke ramen om raamdecoratie voor te zoeken. Ons huis hebben we gekocht als een modern herenhuis, we hebben dan dus ook hogere plafonds..

Ik vond zelf de witte (white wash) meubelen die je nu veel ziet mooi en ik zat te denken dat aan een hele donkere houten vloer (laminaat). Daar twijfel ik nu aan. Laatst zag ik een eiken vloer in de grijze olie.. Dat vond ik ook mooi. Ik zat ook te denken aan een hoekbank in een antracietkleur, dat wordt minder snel vies ivm onze dochter. Ook haar speelhoek zou ik beter willen hebben. We hebben nu van Ikea van die bakken maar misschien een dichte kast met laden om spulletjes in op te bergen is mooier en opgeruimder. Al met al zie ik wel mooie dingen maar om er een mooi, bij elkaar passend en sfeervol geheel van te maken is toch moeilijk. Daarvoor zou advies erg welkom zijn.

Groet, Silvia


Het online kleuradvies van villaidea:

Beste Silvia, hierbij ontvang je mijn advies voor jullie woning. 

 

Jullie huis

is nu vrij neutraal van kleur maar mist hierdoor wel de nodige sfeer en daardoor wat warmte. Het komt nu vrij  kil over, mede door de stenen vloer. Doordat je woning heel licht is, kan je je huis  heel goed wat zwaardere tinten meegeven.

Vloer

Om warmte in je huis te brengen zou ik kiezen voor een eiken houten vloer -brede planken zo'n 15 cm breed-. Ik zou zelf niet voor grijze olie kiezen. Maar hou de eikenplanken juist  in warm eikenhout waarmee je warmte toevoegt.

Kleur

Ik heb het volgende kleurpalet voor je samengesteld. Deze kleuren komen uit de kleurcollectie van Farrow & Ball.

• Down Pipe (een warme diepgrijze kleur)

• Lamp room Gray (lichter grijs)

• All White (een frisse maar warme wit)

• en als kleuraccent Stone Blue.

Dit is een warm palet waarmee je je huis sfeer en diepte geeft, en in combinatie met je eiken vloer en white-wash meubels heb je een prachtige basis waar eigenlijk elke kleur mee harmonieert.

In je keuken zou ik je adviseren om de kleur Down Pipe toe te passen (Farrow & Ball) Dit is een warme diep grijze kleur waardoor je keuken prachtig uitkomt. Schilder de wand waar je afzuigkap en de wand waar je vanuit de woonkamer tegenaan kijkt in deze kleur. (dit is de wand waar de planken tegenaan hangen). Kies voor de wand waar nu de tafel tegenaan staat de kleur Lamp room gray van Farrow & Ball. Dit is een lichtere tint om ervoor te zorgen dat de ruimte niet te klein gaat ogen. Schilder tevens de wand waar je deur  naar de  hal in zit en waar de opening is naar je keuken in deze lichte grijstint inclusief waar deze wand de hoek omgaat richting het raam

Verf de overliggende wand waar nu je kast tegenaan staat in de All White kleur. En de korte wand waar nu een schilderij van het meisje hangt met sidetable in de stone blue kleur

Stoffering

Ook qua stofkeuze kun je veel warmte toevoegen. Haal de luxaflex weg en vervang deze door de een vouwgordijn in een warme grijstint.

De gordijnen in je woonkamer zou ik vervangen door mooie katoen/linnen gordijnen in een warme grijstint welke ligt tussen de hele donkere down pipe en de lamp room gray. Ik kan het niet helemaal goed zien maar als je nu op je huidige  zwarte rand bovenin je raam zogenaamde roedes kunt hangen in de vorm van een roestvrij stalen buis kun je je gordijnen voorzien van ringen. Dit heeft een stoere uitstraling in combinatie met het linnen en staat mooi in je  hoge ramen. Je kunt kiezen voor transparante witte gordijnen als achtergordijnen (geen vouw of rol) (hou de all white kleur aan) indien je geen inkijk wilt. Voor de sfeer hoeft het niet en voet het niet veel toe. 

Indeling

Ik zou de bank waar je nu vanuit de keuken tegenaan loopt weghalen en die voor het rechterraam plaatsen (kijkend naar de tuin). Op de plek waar nu deze bank staat, zou ik 1 fauteuiltje plaatsen zodat je een wat betere doorloop creëert. Zet om het hoekje je Ikea-kastje zodat je die niet ziet als je in je woonkamer staat. Eventueel kun je kiezen voor een dichte hoge kast waar de spulletjes van je dochter in zouden kunnen. 

Een antraciet kleurige bank zoals je zelf voorstelt staat prachtig.  Koop een 3-zits in combinatie met een 2-zits. Kies van een ander merk een fauteuil zodat het niet te statig wordt. De vorm mag best afwijken van de vorm van je bank. Dan hou je het speels.

Gooi wat gekleurde kussens en kussens met een dessin in je bank (je kunt veel tinten toevoegen) en je bent klaar.

Je huidige vitrine kast zou ik je adviseren om in de kleur Down Pipe te schilderen. Je bespaart je het kopen van een nieuwe kast maar brengt hem in de goede sfeer.

NIet al je meubels hoeven white-wash te worden dan wordt het zo voorspelbaar. 

Lampen

Hang een leuke kroonluchter boven je tafel of kies voor 1 ovale kap in een off white kleur.

Zet naast je bank een lamp met een metalen voet en een kap in een lever kleur. En hang boven je tafel een mooie spot die  ook een schilderij kan uitlichten.

 Silvia, ik weet zeker dat je huis er qua sfeer rijker op wordt. Heel veel succes en ik zie graag de foto's van de metamorfose tegemoet.

 

Hartelijke groet, 

Tjitske van VillaIdea


Wil jij ook een online interieuradvies voor €95,-?

Bent u zover voor een online interieuradvies?, stuur me dan een email met uw vraag en foto’s. Het kost u slechts €95,00. En binnen 4 werkdagen hebt u het interieuradvies van mij in de e-mail zitten. Hoe het precies werkt, leest u op deze pagina. Ik zie uit naar uw vraag!


Vriendelijke groet, Tjitske de Ruiter

Interieuradvies.html

adres villaidea

interieuradvies


Laan van Beek en Royen 4

3701AH  Zeist

030 - 69 121 55

06 - 44 75 21 81

e-mail Tjitske

AbnAmro: 52.36.42.989

http://www.villaidea.com/actie.html

ja | nee

maakt van wonen genieten

http://www.villaidea.com/Over_Tjitske_de_Ruiter_van_VILLAIDEA_interieuradvies_uit_Zeist.html
voorbeeld_online_kleuradvies_thuis.html
voorbeeld_online_interieuradvies_woning.html
voorbeeld_online_interieurstyling.html
Interieuradvies_online_in_vier_stappen.html
Interieuradvies_online_in_vier_stappen.html
Interieuradvies_online_in_vier_stappen.html
Interieuradvies_online_in_vier_stappen.html
Interieuradvies_online_in_vier_stappen.html

2

4

3

1

mailto:info@villaidea.com?subject=Ik%20wil%20online%20interieuradvies.%20Dit%20is%20mijn%20vraag%20met%20de%20foto's:
Interieuradvies.html
 onlineinterieuradvies.nlInterieuradvies.htmlInterieuradvies.htmlshapeimage_17_link_0